sim_1_resizeProiectul „Sisteme Inovative pentru Muncă” a ajuns la ultima activitate. Astăzi, în cadrul seminarului SIM. Practici inovative în domeniul ocupării forței de muncă au fost prezentate activitățile și rezultatele proiectului SIM și s-au dezbatut bunele practici în domeniul ocupării pe piața muncii, în prezența reprezentanților instituțiilor publice și private din Regiunea de Nord-Est, dar și a beneficiarilor serviciilor SIM.

foto_anca_tompea_resizeAncuța Daniela Tompea, managerul de proiect, a realizat o prezentare a proiectului și a mulțumit partenerilor pentru implicare și pentru munca depusă în implementarea SIM. „A fost un proiect consistent, iar indicatorii au fost atinși: 391 de persoane au beneficiat de de serviciile oferite în cadrul SIM, 293 de persoane au participat la cursuri autorizate de Autoritatea Națională pentru Calificări, au fost 17 grupe de curs: 3 grupe de Formator, 5 grupe de Comunicare limba engleză, 9 grupe de Competențe informatice, 261 participanți la 7 sesiuni ale unui training online de 30 ore furnizat de partenerul italian pe tema Telemuncii, 33 persoane care beneficiază de serviciile de mediere și plasare pe piața muncii, 32 participanți la instruire care și-au găsit un loc de muncă”, a a declarat Ancuta Tompea.

sim_2_resizeCentrul de Dezvoltare Socială T&CO, în calitate de beneficiar, a implementat în perioada 12 martie 2014 – 11 septembrie 2015 proiectul „Sisteme Inovative pentru Muncă” (SIM) cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. SIM a fost un proiect inovator prin punerea ı̂n valoare a conceptului de „telemuncă”, practicat ı̂n UE ca variantă de optimizare a costurilor angajatorului și a prestației angajatului.

SIM a avut drept scop creșterea șanselor de ocupare și îmbunătățirea calității vieții, pentru minim 270 persoane din regiunea Nord Est (şomeri, inclusiv şomeri de lungă durată, persoane inactive, persoane în căutarea unui loc de muncă), prin intermediul oportunităţilor oferite de noile tehnologii informatice de telecomunicaţii (telemuncă) şi a cursurilor de formare autorizate.

foto_angela_achitei_resize„A fost un proiect provocator din două perspective: prima are în vedere faptul că fondurile structurale sunt greu de implementat și necesită o muncă de echipă, iar a doua e reprezentată de încercarea de a aduce pe piață acest concept de integrare și un pachet maraton de servicii. În prezent, în România, piața muncii este foarte competitivă și este nevoie de acces la reusurse, la programe de formare profesională, iar acest proiect a reprezentat și reprezintă o resursă pentru societate”, a precizat Angela Achiței, expert implementare din partea Partenerului 1 – Fundația Alături de Voi România.

foto_tudor_pitulac_resize„Concluzia este una foarte clară: iar am fost cei mai buni. A fost o experiență foarte interesantă și dinamică. A fost o provocare și din perspectiva finalului implementării fondurilor pe programul 2007-2013, un proiect divers, plin, inovativ”, a mărturist Tudor Pitulac, expert implementare Partener 2 Asociația Socius.

„Pentru noi a fost foarte interesant să fim parteneri în cadrul acestui proiect, mai ales din punct de vedere al tehnologiei informatice care, în ultimii ani, pe această piață a muncii, pare să fie din ce în ce mai importantă pentru firme”, a completat și Carlo Colomba, expert implementare Partener 3 – Transnațional INFOR. _MG_1018

La seminar au participat și beneficiari ai serviciilor oferite în cadrul proiectului SIM care au dorit să transmită un feedback de mulțumire echipei de implementare.

sim_3_resizeAcest eveniment a fost organizat de Centrul de Dezvoltare Socială T&CO, în parteneriat cu INFOR Italia, Fundația Alături de Voi România și Asociația SOCIUS.

Pentru mai multe detalii puteti accesa site-ul proiectului – http://www.sim.centruldezvoltaresociala.ro.