La 26 de ani, Loredana trimite pe plaformele petroliere personal pe care il va pregati chiar ea, dupa ce ies pe banda rulanta de pe bancile facultatilor. Creeaza cursuri de pregatire pentru noii angajati ai companiilor petroliere, astfel reducand riscul de accidente in zone si asa foarte sensibile.

Loredana Balulescu a terminat Academia Navala „Mircea cel Batran”, specializarea Inginerie si Management Naval si Portuar. In timpul facultatii a obtinut o bursa in Norvegia, iar acolo a studiat Marketing si Management. In prezent, se poate lauda ca este absolventa de masterat in cadrul aceleiasi academii cu aceeasi specializare.

Cariera in domeniul petrolier a venit ca o extensie la materiile tehnice pe care le-a avut in timpul facultatii. In cadrul GSP este din 2013 si de aproape doi ani face parte din echipa GSP Training Center, pe functia de organizator formare. Ea se ocupa de inscrierea personalului la cursuri si de toate activitatile conexe inscrierilor.

Acum, face parte din departamentul „Foraj”, pe partea de dezvoltare a competentelor personalului. Este specializata in domeniul mecanic si elaboreaza un astfel de curs, care se va desfasura in doua etape. In prima etapa vor participa la cursuri cadetii, motoristii si mecanicii, adica cei care pasesc pentru prima oara pe o platforma.

Apoi, in cel de-al doilea modul, urmeaza sa fie prezentate cunostinte aprofundate pentru personalul care ocupa functii cheie, cursul urmarind familiarizarea detaliata a echipamentelor. Pentru a organiza acest curs a fost nevoita sa mearga la bordul platformelor.

Dar cum nu oricine poate urca pe platformele de foraj marin, ea insasi a trebuit sa faca la randul ei niste cursuri obligatorii. Unele dintre acestea tin de siguranta la bordul platformelor, iar altele, de supravietuire.